Over Kimberlegal

Kimberley Mungra – Jurist & Music Business CoacH

De Online Coach & Music Bizz Consultant voor Artiesten & Creatieve ondernemers

Kimberley Mungra – Mijn verhaal

Mijn naam is Kimberley Mungra en ik ben de oprichtster van het bedrijf KimberLegal. Na het behalen van mijn bachelordiploma rechtsgeleerdheid heb ik mij gespecialiseerd met de universitaire masteropleiding Privaatrecht. Voornamelijk de vakken Intellectueel eigendom en merkenrecht waren mijn favoriet! Door mijn juridische achtergrond en jarenlange ervaring binnen de Music Business heb ik de nodige kennis en skills in huis om artiesten en creatieve ondernemers te helpen en te begeleiden. Ik ben zelf een dromer en geloof in de dromen van anderen. Ik krijg voldoening uit het helpen van andere artiesten en creatives hun doelen te bereiken. Omdat ik op eigen kracht mijn naam en carrière van de grond probeer te krijgen weet ik als geen ander hoe het is als je geen begeleiding krijgt of iemand hebt die je helpt met structuur en overzicht te bewaren op datgene wat je daadwerkelijk wilt gaan doen.

Vele artiesten om mij heen hebben geweldige talenten, maar kunnen hun dromen niet verwezenlijken omdat ze gewoonweg niet weten waar ze moeten beginnen. Door mijn achtergrond, kennis en ervaring weet ik heel goed te analyseren waar iemands kracht zit en wat de te volgen stappen zijn om steeds dichterbij die droom te komen. Het maakt niet uit in welke creatieve branche je zit, de basics blijven hetzelfde. Ik kan creatives heel goed op weg helpen door ze de juiste vragen te stellen en te werken met realistische doelen- en actieplannen. Ik ben de stok achter de deur voor deze talentvolle mensen. De reden waarom men met mij wilt samenwerken is heel simpel: ‘Anders komt het er nooit van’.

‘A goal without a plan is just a wish’

Naast mijn leven als jurist ben ik zelf ook artiest en breng ik mijn eigen muziek uit. Alle processen en fases van de music business heb ik op eigen kracht weten te doorlopen. Nu zul je vast denken: ‘Wat heeft jouw muziek te maken met mijn onderneming, dromen en wensen?’.Dat wil ik graag nader toelichten. Er zijn namelijk veel meer raakvlakken dan je denkt. Muziek maken op zich heeft niet direct wat te maken met het opbouwen van een onderneming. Maar als artiest zijnde weet ik als geen ander hoe je een product aan de man brengt en hoe je dit verpakt (branding en styling) , artiesten zijn namelijk ook producten, dit klinkt heel cru, maar in essentie is het wel zo. Je moet jezelf telkens opnieuw uitvinden door goede marketing en promotie acties te bedenken. We leven in een digitale tijdperk en het onderhouden van social media is essentieel. Vindbaarheid van mij als artiest (artepreneur) en een loyale fanbase (klantenbestand) opbouwen via instagram en facebook zijn taken waar ik mij dagelijks mee bezig houd. Branding van jezelf en je muziek is uitermate belangrijk en het bepalen van je doelgroep(klanten) is wellicht het allerbelangrijkste. Benieuwd naar hoe ik jou dat nodige duwtje in de rug zal geven?

Vul dan nu het contactformulier in of plan een gratis adviesgesprek in.

Show me the money

Ooit wel eens gehoord van Subsidies aanvragen, maar ben je zelf niet zo goed in het schrijven van een plan? Geen probleem, ik ben je rots in de branding. Samen staan we sterker. Als artiest weet ik ook als geen ander hoe het is om te leven met een klein budget en grote dromen. Vaak houden we meer geld over dan we denken, maar ook ik heb maanden gehad dat ik niet wist hoe ik mijn volgende projecten moest financieren. Ik weet daarom heel goed wat artiesten meemaken die in de financiële problemen zitten. Maar wat ik nog belangrijker vind is dat ik weet hoe je daaruit kunt komen en je met weinig ook een zorgeloos bestaan kunt opbouwen. Het vergt alleen wel discipline en hard werken. Want voor niks gaat de zon op! Ik geloof heel erg in het empoweren van de artiest en ze te leren vissen i.p.v. het geven van voldoende vis. Mijn kracht zit hem daarom ook in het overdragen van kennis, samenwerken, samen denken en samen plannen met mijn klanten. Zelfredzaamheid vind ik het allerbelangrijkste. Daarom wil ik iedereen waar ik meewerk de juiste tools, tips en trucs leren om te kunnen overleven in deze music industry. Niks is onmogelijk met de hulp van KimberLegal.

Kwalificaties

Diploma’s en Certificaten

  • Master of Laws (LLM) Meester in de Rechten, Privaatrecht, Erasmus Universiteit;
  • Bachelor of Laws (LLB) Bachelor Nederlands Recht, Erasmus Universiteit;
  • SAE Music Business;

Ervaring

  • Jaren ervaring in de Music Business met o.a. Meidengroep OOAK en eigen solocarrière;
  • Stage bij verschillende advocatenkantoren, o.a. Entertainmentrecht kantoor Bousie advocaten (o.a. bij mr. Bjorn Schipper) en Houtappel advocaten.

Wat kan ik voor jou betekenen?

The Level Up Artists Program

Screening en opstellen van contracten

Eenmalig Juridisch adviesgesprek

Opstellen Algemene voorwaarden en privacy statements

Hulp bij subsidieaanvragen

Vraag om een vrijblijvende offerte

KimberLegal

VOLG ONS