FAQ

Zie hieronder onze meest gestelde vragen. 

Hoelang moet ik op een advies wachten?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Bij elke zaak die we aannemen bespreken we met je hoelang het ongeveer zal duren voor je het advies van ons ontvangt. KimberLegal streeft er echter naar om je binnen 10 werkdagen van advies te kunnen voorzien.

Is KimberLegal een advocatenkantoor?

Nee, KimberLegal is geen advocatenkantoor, maar een juridisch adviesbureau. Eigenaresse Kimberley Mungra is een jurist en geen advocaat. En dat doet niet af aan de kwaliteit. Voor veel juridische geschillen is een advocaat namelijk niet verplicht om jouw belangen te kunnen behartigen.

Wanneer is KimberLegal bereikbaar?

Digitaal via de e-mail of het contactformulier is KimberLegal 24/7 bereikbaar. Zodra je het contactformulier hebt ingevuld en/of een e-mail hebt gestuurd streven we ernaar binnen 3 werkdagen contact met je op te nemen.

Wie zijn de juristen van KimberLegal en wat is hun ervaring en achtergrond?

KimberLegal wordt momenteel gerund door eigenaresse Kimberley Mungra. Zij heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kimberley is in bezit van haar Bachelordiploma Nederlands Recht en heeft een Masterdiploma Privaatrecht.

Kan KimberLegal mij met alle juridische vragen helpen?

We geven voornamelijk praktisch (juridisch) advies op gebied van contractenrecht, huurrecht en consumentenrecht. Advies waar je ook echt wat mee kan! Indien jouw verzoek of probleem buiten de specialisatie van KimberLegal valt, stellen we je hiervan direct op de hoogte en kunnen we je eventueel begeleiden met het zoeken naar de juiste specialist en je verder voorbereiden op wat je te wachten staat.

Kan ik ook vanuit het buitenland contact opnemen met KimberLegal?

Als je ons een e-mail stuurt of het contactformulier invult nemen we gewoon contact met je op. Ongeacht of je in het buitenland bent of niet. Dit kan telefonisch of per e-mail.

Kan ik een afspraak maken met KimberLegal?

Ja, graag zelfs! Vul nu het contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met je op voor het inplannen van een afspraak.

Wat wordt er van mij verwacht?

We verwachten vooral dat je eventuele vragenformulieren of intakeformulieren naar waarheid invult en zoveel mogelijk met ons meewerkt. Want alleen zo kunnen we je een optimale dienstverlening garanderen.

Zijn de advieskosten van KimberLegal aftrekbaar voor ondernemers?

Kosten die je maakt in de aanloopfase van je onderneming zijn fiscaal aftrekbaar. Denk aan kosten voor marktverkenning en advieskosten. Wil je meer informatie over het aftrekken van je zakelijke kosten? Kijk dan op de site van de Belastingdienst.

Wie kan allemaal terecht bij KimberLegal?

Iedereen, zowel particulier als zakelijk, die recht en advies zoekt is welkom bij KimberLegal. We discrimineren niemand op grond van ras, achtergrond of seksuele geaardheid. Wel kunnen we, in geval een zaak buiten onze expertise valt, jouw zaak weigeren. Dit is echter alleen omdat we je van de beste dienstverlening willen voorzien. En als we de kwaliteit niet kunnen garanderen verdoen we je tijd. Daar wordt niemand blij van! Uiteraard staan we altijd klaar om je eventueel verder te helpen in jouw zoektocht naar de juiste professional.

Hoelang duurt het voor iemand contact met mij opneemt?

We streven er naar om dezelfde dag, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen contact met je op te nemen. Na het invullen van ons contactformulier nemen we z.s.m. contact met je op.

Wat ik nodig heb van KimberLegal kan ik niet terugvinden in de webshop. Wat nu?

Kun je een desbetreffende dienst niet vinden in de webshop? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en vraag gratis een offerte aan. We nemen dan z.s.m. contact met je op om de voorwaarden te bespreken.

Brengt KimberLegal kosten in rekening voor het verstrekken van advies?

Ja, KimberLegal brengt kosten in rekening voor het verstrekken van advies. Zie de pagina van de desbetreffende dienst voor meer informatie over de kosten. Voor een eerste telefonische intake of kort adviesgesprek worden er geen kosten berekend.

Waarom zijn de kosten zo laag ten opzichte van de advocatuur?

KimberLegal heeft voornamelijk een informele benadering van haar klanten en communiceert veelal via de telefoon of digitaal via de e-mail. Hierdoor zijn de kosten lager en hoeven we ook niet absurd hoge kosten te vragen voor onze diensten. Geschikt voor iedereen die niet teveel advocaatkosten wilt betalen, maar wel goed geholpen wilt worden.

Wanneer heb ik een advocaat nodig?

Of je een advocaat moet inschakelen, hangt af van de situatie. Dit verschilt per soort rechtszaak en rechterlijke instantie die de zaak behandelt. Als de civiele procedure bij het kantongerecht loopt, hoef je geen advocaat in te schakelen. Het kantongerecht behandelt zaken waarbij de vordering minder dan € 25.000 bedraagt. Daarnaast gaat de kantonrechter over arbeidszaken, huurzaken, lichte strafzaken en geschillen over consumentenkrediet (leningen tot € 40.000). Zie de site van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Kan KimberLegal mij in contact brengen met andere specialisten?

Ja, zeker. Indien KimberLegal niet over de expertise beschikt die je zoekt helpen we je graag verder op weg en geven we je een duwtje in de juiste richting.

Hoe kan ik mijn gewijzigde gegevens doorgeven?

Het is belangrijk dat we over de juiste gegevens van je beschikken. Een wijziging van je gegevens kun je daarom via onze e-mail info@kimberlegal.com doorgeven.

Kan KimberLegal mij als klant weigeren na betaling van de kosten?

KimberLegal kan jou als klant weigeren na de intake voor budgetcoaching als daarna blijkt dat jouw schulden te hoog en/of financiële situatie te complex is voor de expertise en diensten die KimberLegal te bieden heeft. Dit is echter alleen om jouw als klant te beschermen. We streven ernaar om je van een zo goed mogelijke dienstverlening te voorzien.

Wat als ik een afspraak vergeet?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een keer een afspraak vergeet en dan zijn we bij KimberLegal de beroerdste niet om de afspraak opnieuw in te plannen. Eenmalig kunnen we kosteloos een nieuwe afspraak inplannen. Gebeurd dit een volgende keer weer zijn we genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Bij wijzigen van jouw afspraak 24 uur van te voren berekenen we verder geen kosten.Bij annuleren korter dan 24 uur of niet verschijnen voor jouw afspraak brengen we 100% van de kosten van de geplande dienstverlening in rekening. In geval van afgenomen sessies is het dan niet meer mogelijk de sessie in te halen.

Wat als ik liever langskom op kantoor?

Het is mogelijk om langs te komen op kantoor. Echter rekenen we voor het langskomen op kantoor wel iets extra. Zie webshop voor de exacte kosten per dienst.

Wat als ik het niet eens ben met het advies van KimberLegal?

We nemen jouw klachten erg serieus bij KimberLegal. Indien je niet tevreden bent over onze dienstverlening horen we dat graag. Stuur ons een e-mail naar info@kimberlegal.com met als onderwerp KLACHT, met daarin beschreven waar je niet tevreden over bent en we nemen z.s.m. contact met je op om dit met jou te bespreken. Eerlijke en open communicatie is de bouwsteen voor een goede samenwerking.

Mag ik op mijn website naar KimberLegal verwijzen?

Ja, graag zelfs. We kunnen alle goede exposure gebruiken. Indien nodig leveren we logo en andere gegevens aan voor optimale zichtbaarheid op je website.

Hoe kan ik stukken of informatie voor mijn zaak opsturen?

Stukken met betrekking tot jouw zaak kunnen gestuurd worden naar onze e-mail info@kimberlegal.com onder vermelding van je referentie. Heb je meerdere bestanden of zijn de bestanden van een groot formaat. Stuur deze dan gratis via Wetransfer of verzamel alle documenten in een Zip bestand en stuur het dan op. Anders loopt onze mailbox vol en kan het zijn dat we niet over alle benodigde informatie beschikken om je zaak zo goed mogelijk in behandeling te nemen.

Wat is het rekeningnummer van KimberLegal?

Het rekeningnummer van KimberLegal is NL54 RABO 0334 6465 61

Vraag om een vrijblijvende offerte

KimberLegal

VOLG ONS